DE AAP

4 persoons appartement

Appartement ‘De Aap’ is een gezellig en ruim 4 persoons appartement, voorzien van alle luxe in het centrum van Zandvoort op loopafstand van het strand.

Foto’s

Prijzen

week

week

€ 800,-
7 nachten, van vrijdag tot vrijdag of van maandag tot maandag
Weekend

Weekend

€ 480,-
3 nachten, van vrijdag tot maandag
Midweek

Midweek

€ 480,-
4 nachten, van maandag tot vrijdag
losse nachten

losse nachten

€ 150,-
Alleen mogelijk in het laagseizoen

Exclusief

Alle prijzen zijn exclusief toeristenbelasting

Beschikbaarheid

De Aap

Het verhaal achter appartement De Aap

Appartement ‘De Aap’

Appartement ‘De Aap’ is een gezellig en ruim 4 persoons appartement, voorzien van alle luxe in het centrum van Zandvoort op loopafstand van het strand.

Je hebt een gedeelde opgang via de tuin die je deelt met 1 ander appartement (appartement Wim & Jet). Je hebt je eigen voordeur, waarna je in de hal komt. Hier bevind zich ook de badkamer met een douche, toilet en wastafel. Een deur verder kom je in de gezellige woonkeuken. De keuken is van alle gemakken voorzien! Er zit niet alleen een 3 pits inductieplaat met afzuiging in, maar ook een vaatwasser en een combi magnetron. De absolute eye-catcher in de keuken is de rode Smeg koelkast. De gezellige tafel biedt genoeg ruimte om lekker met z’n allen te ontbijten of dineren.

In de hoek, heerlijk bij het grote raam bevindt zich een relaxte hoekbank met een mooie tv. Ondanks het feit dat Zus aan Zee veel vintage elementen heeft, is het voor ons de uitdaging geweest dit te kunnen combineren met de nieuwste technieken om van alle gemakken voorzien te zijn. De tv is daarom uitgerust met een Chrome Cast! Zo kan elk device; telefoon of tablet, iOs of Android, streamen met de tv! Kijk dus gerust je favoriete serie of zet je heerlijke zondag playlist op.

Dit appartement heeft een verdieping waarop de 2 aparte slaapkamers te vinden zijn, gescheiden door een overloop. De ene slaapkamer is voorzien van 2 één-persoons bedden, deze kunnen tegen elkaar aangezet worden. De andere kamer is voorzien van een boxspring, en heeft ook nog een wastafel op de slaapkamer.

Op de begane grond bevindt zich de badkamer, voorzien van een toilet, wastafel en inloop douche.

huisdieren zijn toegestaan tegen een toeslag van €9,- per dag
Alle huurprijzen zijn inclusief linnenpakketten (opgemaakte bedden en drie handdoeken per persoon) en eindschoonmaak
Borgsom vanaf 3 nachten à €100,- per verblijf, per appartement. Borgsom retour na vertrek. Of credit card garantie.
Al onze huurprijzen zijn exclusief toeristenbelasting van €2,25 per persoon per nacht.
Waarom heet dit appartement ‘De Aap’?
‘In de aap gelogeerd’ een oud Hollands gezegde. Als je in de aap gelogeerd bent, ziet het er slecht voor je uit: je bent in een vervelende positie geraakt, je zit in de problemen.

Wij hopen juist dat u aan het einde van uw verblijf kunt zeggen dat in “De Aap” logeren juist NIET negatief hoeft te zijn!

Een mogelijke verklaring voor de uitdrukking heeft te maken met een oud pand in het centrum van Amsterdam. Dit gebouw op de Zeedijk bestaat nog steeds en heette altijd ‘’t Aepjen’. Tegenwoordig doet het dienst als kroeg en heet het ‘In ‘t Aepjen’. Het pand stamt ongeveer uit 1550 en is één van de enige twee houten huizen in Amsterdam. Het gebouw heeft veel stadsbranden weten te overleven. Volgens sommigen zat er in de 17e eeuw een herberg in het pand gevestigd.

Schulden

De theorie die ‘’t Aepjen’ in verband brengt met de uitdrukking ‘in de aap gelogeerd zijn’ heeft te maken met een vermeend gebruik van matrozen. Volgens deze theorie was de herberg vooral in trek bij zeelui die maanden op het water waren geweest. Deze zeelui stonden er om bekend dat ze veel dronken en zodoende kwam het herhaaldelijk voor dat ze hun rekeningen niet konden betalen. Omdat ze vaak terugkwamen uit de Nederlandse koloniale gebieden in de Oost, hadden ze soms vreemde spullen bij zich, waarmee ze wel konden betalen. Vreemde dieren waren erg in trek, met name apen. Veel matrozen zouden hun rekeningen in de kroeg hebben betaald door een aapje cadeau te doen aan de herbergier. De herbergier liet de apen als attractie wonen in de herberg.

Vlooien

Deze apen droegen vaak ziektes, ze hadden vooral veel vlooien. Mensen die in ‘‘t Aepjen’ logeerden kregen daarom ook vaak last van vlooien, waardoor ze veel last van jeuk hadden. Daardoor ontstond in de loop der jaren het gebruik om tegen mensen die jeuk hadden te zeggen: ‘Jij hebt zeker in ’t Aepjen gelogeerd.’ Hier zou de uitdrukking ‘in de aap gelogeerd zijn’ vandaan komen. In stadsarchieven van Amsterdam is echter niet terug te vinden dat in het pand aan de Zeedijk daadwerkelijk een herberg zat, zodat deze theorie niet te bewijzen is. Mensen die denken dat de herkomst wel met deze herberg te maken heeft, wijzen er op dat lang niet alle herbergen geregistreerd waren.

Appartement De Aap ik een prachtig appartement voor minimaal 4 personen.